Ik schilder nu ca. 15 jaar.

Via verschillende opleidingen, workshops en samenwerkingsverbanden heb ik mezelf ontwikkeld als schilder en is de passie blijven bloeien en groeien.

 

Ik schilder veelal in acryl en mixed media en werk met druk en gelli-plate technieken. Ik heb daarin een eigen stijl ontwikkeld die het best omschreven kan worden als speels abstract. Ik probeer de toeschouwer te prikkelen en een eigen invulling te laten geven aan wat hij ziet.

 

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit mijn (voormalige) werkzaamheden. Als purser in dienst bij KLM vloog ik de hele wereld over. Tijdens mijn werk liet ik mij inspireren door de landen en culturen waar ik kwam. Ik probeer de beelden en sferen om te zetten in mijn werk. Kortom het reizen, het onderweg zijn en weer thuiskomen, is een regelmatig terug te vinden thema in mijn werk. Vooral de emotie die gepaard gaat met “reizen” vind ik interessant om vast te leggen. Het laatste jaar, sinds ik niet meer zo veel onderweg ben, leg ik veelal fotobeelden vast van dieren en de natuur in mijn directe woonomgeving. Een realistische foto wordt zo op geheel eigen wijze omgevormd tot een enigszins abstract beeld/(af)druk op papier. Veelal in zwart-wit of aarde tinten.

 

Sinds enkele weken heb ik een prachtige nieuwe eigen atelierruimte in Schoorl.


Het geeft mij enorme kik mijn ideeën om te kunnen zetten in werkelijkheid. Ik heb pas rust wanneer een project klaar is. Ik ben daar erg gedreven in. Het is een gevoel dat groeit als een boom, eenvoudig omdat ik niet anders kan.

 

Ik ben opgeleid als modeontwerper. (Bob Molenaar Fasion School, Amsterdam 1987-1989) Kleding ontwerpen en maken, heb ik van huis uit meegekregen. Voor mij ligt schilderen in het verlengde hiervan. In de uiting van mijn werk ben ik heel precies. Ik geef niet op tot het precies is hoe ik het wil en zie. Ik kan geen half werk afleveren en ga voor perfectie.

 

In inspiratie laat ik mij leiden door wat ik in de supermarkt tegenkom. Maar ook door kunstenaars als Tjalf Sparnaay.

 

 

Marion Buijink (1958) woont en werkt op de Utrechtse Heuvelrug.

Zij is een fotografe die niet alleen maar de afdrukknop indrukt: de foto´s ondergaan een intensieve digitale bewerking. Door samenvoegen, verkleuren en versmelten veranderd een aantal foto´s tot een semi-abstract geheel. Daarna wordt de compositie verfijnd door op pixelniveau kleuren, vormen en lijnen tot in detail te perfectioneren.

Zij werkt niet alleen met organische vormen. Ook oa architectonische structuren hebben haar interesse. Zij trekt er dan ook regelmatig op uit om in Nederland, of over de grens, foto´s te maken, die daarna digital verwerkt worden.

Het eindprodukt wordt in eerste instantie op groot formaat (60x90 cm of 80x120 cm) afgedrukt op Cold Press Paper van Epson en daarna geplakt op Dibond. Natuurlijk zijn de afdrukken ook op andere formaten te verkrijgen.



Alewijn Don is als kunstenaar onder het pseudonym Don Drawings op zoek naar de essentie van vormen en kleuren. In zijn tekeningen en schilderijen wordt hij voortdurend geïnspireerd door de vormen en kleuren om ons heen in onze leefomgeving. Alles in de fysieke wereld bestaat uit deze visuele elementen. Juist door deze als uitgangspositie te nemen voor zijn eigen werk, is zijn abstracte werk zo herkenbaar en verrassend tegelijkertijd. Op een bijna architecturale manier, die sterk doet denken aan de technisch stilistische benadering van meubelontwerpen, zet Don sprekende composities op papier. De combinatie van Don's kunstwerken met verschillende interieurstijlen is daarom juist ook zo krachtig. Een Don aan de muur brengt jouw interieur niet alleen een uniek smaakje, maar ook een echte eyecatcher.



Hallo, mijn naam is Reinier Snijders en ik ben sinds 1998 werkzaam als steward bij de KLM. Inmiddels vlieg ik 24 jaar met heel veel plezier en blijkt het reizen in mijn DNA te zitten. In 2015 ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van de fotografie, destijds aangestoken door het medium Instagram. Na een korte fotografiecursus in Alkmaar waar de basisbeginselen van een spiegelreflexcamera mij werdenbijgebracht, ben ik “all-in” gegaan. De term autodidact is denk ik wel op mij van toepassing. Naast het in de praktijk brengen van mijn nieuw ontdekte passie, heb ik immens veel uren achter mijn PC doorgebracht om de theoretische kant in mij op te nemen. De afgelopen jaren heb ik mij voornamelijk gericht op stadsgezichten, landschappen en nachtfotografie. Ik kan wel stellen dat ik de perfecte combinatie van werk & hobby heb gevonden aangezien mijn werk mij op heel veel unieke plekken brengt waar ik anders misschien nooit was gekomen. Een foto begint voor mij daarom ook altijd allereerst met een goede locatie en ten tweede mooi licht. Daarnaast, en naar mijn mening net zo belangrijk als de eerste twee factoren, is de nabewerking. In het laatste steek ik veel tijd en energie om zodoende iets moois te creëren waar ikzelf en hopelijk ook u blij van wordt. Ik wens u daarom ook veel kijkplezier toe

Een man geboren in 1966 ergens in het oosten van Nederland, voor mijn werk verhuisd naar Amsterdam. Sinds 1988 werkzaam als steward bij de KLM en fladder zodanig de wereld. Mijn liefde voor de echte camera is pas pril. Ik deel graag mijn zicht en blik en hoop er mensen mee te raken. Mijn werk heb “gesigneerd” maar zijn uiteraard ook zonder te verkrijgen. Neem gerust contact met mij op...boevink6@hotmail.com of IG bertboevink

Als kind tekende Marjolein al graag poppetjes en beestjes. Haar moeder noemde haar ‘Vrouwtje Holle’, want als ze haar bed uitschudde, dwarrelden er talloze papiertjes met tekeningen in het rond. Marjolein reist veel en is altijd blijven tekenen, overal ter wereld. Haar werk hangt o.a. in Amerika, Chili, Maleisië en Zuid-Afrika, variërend van een ingelijste krabbel tot een complete muurschildering. Alledaagse gebeurtenissen uit verschillende landen en culturen zijn een belangrijke inspiratiebron. Subtiele accenten geven de tekeningen op een speelse manier een eigen karakter. Hierdoor komen ze écht tot leven.

Naast fineliners tekent Marjolein ook met schaar. De collage reis start thuis, aan een lange tafel vol schatten; oude tijdschriften, kaarten, illustraties, een pritt stift én een schaar. Haar werk is o.a. te zien in het Paris Collage Collective. Als een ontdekkingsreiziger reist Marjolein door haar verbeelding. Nieuwsgierig laat zij zich meevoeren in de wereld van collages. Het voelt magisch en inspirerend. De verrassende ontmoetingen, de beleving van verschillende unieke creatieve stijlen, het maakt haar blij!

Wendy Tjalma valt voor de charme van het dagelijks leven en voelt zich daarbij aangetrokken tot de ‘traagheid’ van de dingen. Dingen die tijd kosten. Tijd die zij zichzelf in het dagelijks leven meestal niet gunt: 'Ik laat me (te) vaak leiden door tijd en de onderwerpen die ik schilder hebben daar nu juist geen boodschap aan. Ze zijn pretentieloos en zonder doel; er is alleen het hier en nu. Ze zijn simpel, onbevangen, alledaags en ik snak daarnaar. Het is geruststellend en geeft mij een gevoel van warmte, geborgenheid en veiligheid. Een soort baken, die nostalgie en lichte heimwee oproept.

Wat ik schilder is eigenlijk vrij vanzelfsprekend en is er altijd, zoals het groeien van de natuur of het opgroeien van kinderen. Wat er ook gebeurt, bomen blijven groeien en kinderen blijven onderzoekend, onbevangen en speels. Honderd jaar geleden, nu, maar ook in de toekomst.

Ik focus me nu geruime tijd op bos. Een bos trekt zich nergens iets van aan: bomen groeien of beginnen opnieuw. Bossen gaan verder waar grenzen, normen en waarden ophouden. Of juist beginnen. Bomen zijn bondgenoten, stille getuigen van wat zich onder hun kroon afspeelt. Voor de een is bos geheimzinnig, eng of mysterieus. Voor een ander (mij) beschermend, veilig of zelfs verbindend. In mijn werk probeer ik alle kanten te belichten’. 

 

 

In 2012 pakte ik het verlangen om te tekenen en te schilderen weer op, naast mijn baan als stewardess bij de KLM.

Al snel werden het portretten!

Olieverf op linnen doek.

“Eindelijk weer aan de slag met kleur”, soms zet ik dat bewust in, omdat kleuren veel invloed kunnen hebben. Op die manier lever ik een bijdrage “om de wereld een beetje mooier te maken!”.

Het is een voorrecht om portretten te mogen schilderen van mensen in een bepaalde fase van hun leven, als momentopname en als blijvende herinnering!

Bevlogen kunstenaars die mij inspireren zijn o.a. Kehinde Wiley, Raoul Dufy, Cees van Dongen, Frida Kahlo en Pop-Art.

Schilderlessen volgde ik bij Rob Hessels in Amsterdam.

Samen met andere KLM-kunstenaars exposeerde ik in 2018 en 2019 in The Crown Lounge op Schiphol Airport.

 

 

Geboren in Achel , teruggekeerd naar Achel. Ondertussen gewoond in Amsterdam, Antwerpen en nog enkele steden . Dit voor mijn werk bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM,  waardoor mijn venster op de wereld iets groter wordt.  Altijd gefascineerd geweest door water, de kleuren, weerspiegeling, verbrokkeling en beweging. Dit thema komt dikwijls terug in mijn werken. Mogelijk ook vanwege een persoonlijke verwerking. Water kostte tot 3 keer toe bijna mijn jonge leven. Kunstacademie gevolgd in Noord-Limburg, richting schilderkunst en nu tekenen. 

 

 

 

 



 

Marjon Broeks, (Amsterdam 1963), autodidact, was al geïnteresseerd  in fotografie vanaf jonge leeftijd. Tijdens haar jeugd deed ze veel inspiratie op tussen haar vaders talrijke zwart wit foto’s die hij maakte voor onder andere bedrijfsbladen.

Marjon begon met reis -en straatfotografie gedurende haar vele reizen naar India en het Midden Oosten en bracht thuis uren door in de doka. Later specialiseerde ze zich in Theaterfotografie met speciale focus op Flamenco, Sufi -en dansvoorstellingen. Tijdens haar werk is het Marjon te doen om de emoties en passie te vangen die de artiesten laten zien, en de linkt te zijn tussen de artiesten, het publiek en de buitenwereld. Met haar foto’s focust Marjon op het esthetische, de puurheid, intensiteit en de chemie tussen de artiesten. Marjon heeft exposities gehad in Het Tropentheater, in kleine theaters en cafe’s,  het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis, In de KLM Crownlounge ( met meerdere kunstenaars) en werkte voor tijdschriften als de MundoFlamenco.

Ramona Hielckert is 2016 afgestudeerd aan de Wackers Academie in Amsterdam. Ze schildert voornamelijk stillevens in olie en/of acryl. De thema’s zijnde alledaagse dingen die in haar eigen omgeving aanwezig zijn. Er moet wel een kleur, een lichtval, een schaduwvlek of een bepaalde vorm zijn die dan haar aandacht trekt. 
Als je maar met aandacht “Kijkt” dan zit de schoonheid overal in!

 

Boaz Reisel (1987).

 

Vlieger sinds 2005 - wellicht paradoxaal; erg bezig met onze verhouding tot onze voedingsbodem, onze planeet. In dit project heb ik ons willen afspenen van de kleur groen. Ik wil de kijker uitnodigen met andere ogen te kijken naar wat er al is. Ik wil er voor zorgen dat we niet achteloos voorbijlopen aan de natuur zoals die zich na miljoenen jaren van evolutie aan ons aandient. Misschien als we er met andere ogen naar kijken gaan we er ook anders voor zorgen. Misschien durven we beslissingen, offers te maken in ons dagelijkse leven om er voor te zorgen dat we in symbiose mogen blijven bestaan. Op zoek naar de ultieme balans. 

 

Bij het printen van deze werken ben ik op zoek gegaan naar de meest duurzame manier van productie. Vind bij het kunstwerk hoe jouw aanschaf bijdraagt aan een betere wereld.